Dierenwelzijn bij Pluimveeservice Smeding

Dierenwelzijn in het kort:

 • Op diervriendelijke manier hennen vangen, laden en vervoeren
 • Pluimveeservice Smeding is gecertificeerd vangbedrijf
 • Cursus vangen en dierenwelzijn voor alle vangploegmedewerkers
 • Personeel onderschrijft Werkinstructie Dierenwelzijn
 • Belangrijkste voorschrift: stress en verwondingen bij kippen voorkomen
 • Geen vervoer van zieke, gewonde of dode hennen
 • Bij voorkeur werken met karretjes voor minder stress bij de kippen
 • Aandacht voor ventilatie en afdekken bij laden en transport
 • Hygiënisch werken voor, tijdens en na het vangen
 • Pluimveeservice Smeding doet proeven met Zweedse vangmethode

Gecertificeerd pluimveeservicebedrijf

Als gecertificeerd kippenvangbedrijf vinden we het bij Pluimveeservice Smeding (Dronrijp) belangrijk om kippen op een diervriendelijke manier te vangen, te laden en te vervoeren. Daarom volgt elke nieuwe vangploegmedewerker een cursus over het vangen van hennen en het opvolgen van hygiënevoorschriften. Ook werkt elk personeelslid volgens de ‘Werkinstructie dierenwelzijn’, die is opgesteld samen met dierenwelzijnsorganisatie Eyes on Animals. Stress en verwondingen bij kippen voorkomen, zijn de belangrijkste voorschriften. Kippen die ziek, gewond of dood zijn, worden niet door ons vervoerd. We houden ze apart en melden hun staat bij de pluimveehouder. Om te voorkomen dat eventuele ziektes worden overgedragen van de ene naar de andere stal hecht Pluimveeservice Smeding veel waarde aan hygiëne van de gebruikte materialen, kleding, laarzen, auto’s en de vangploeg zelf.

 

Koploper in welzijn voor leghennen

Tijdens het vangen van kippen werkt Pluimveeservice Smeding zoveel mogelijk met karretjes met kratten. Hiermee verkleinen we de afstand van de kip tot het krat. Dit zorgt voor minder stress bij de kip en werkt efficiënter en ergonomischer voor de kippenvangers. Bij het laden in kratten, pakken de vangers niet te veel kippen tegelijk, om te voorkomen dat de dieren als het ware door de kratdeur gedrukt moeten worden en zich daarbij verwonden.

Voor een betere ventilatie in de vrachtwagen plaatsen we tijdens extreme hitte lege kratten tussen de volle. Bij regen of sneeuw dekken wij kratten af, zodat de leghennen niet verkleumen. Pluimveeservice Smeding hecht grote waarde aan kwaliteit en loopt daarbij zelfs voorop. Zo doen wij inmiddels proeven met de Zweedse vangmethode. Lees er hier meer over.

 

 • Pluimveeservice Smeding

 • De Alde Mar 4
 • 9035 VP Dronrijp
Top <h4>pluimveeservicesmeding.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.pluimveeservicesmeding.nl/home">Home</a></li> <li><a href="https://www.pluimveeservicesmeding.nl/over-ons">Over ons</a></li> <li><a href="https://www.pluimveeservicesmeding.nl/onze-kracht">Onze kracht</a></li> <li><a href="https://www.pluimveeservicesmeding.nl/onze-diensten">Onze diensten</a></li> <li><a href="https://www.pluimveeservicesmeding.nl/dierenwelzijn">Dierenwelzijn</a></li> <li><a href="https://www.pluimveeservicesmeding.nl/certificaten">Certificaten</a></li> <li><a href="https://www.pluimveeservicesmeding.nl/vacatures">Vacatures</a></li> <li><a href="https://www.pluimveeservicesmeding.nl/algvw">Algemene voorwaarden</a></li> <li><a href="https://www.pluimveeservicesmeding.nl/contact">Contact</a></li> </ul>